Birštono gimnazijoje įdiegta „Patyčių dėžutė“

               Birštono gimnazijoje jau veikia nauja priemonė „Patyčių dėžutė“. Tai priemonė, kuri leidžia mokiniams anonimiškai ir greitai pranešti apie įtariamas arba įvykusias patyčias, laiku sulaukti pagalbos. Daugiau informacijos ir instrukciją vartotojams (tėvams, mokiniams ir kt.), kaip naudotis „Patyčių dėžute“ rasite: https://www.smm.lt/lt/patyciu-dezute
        Mokiniai mobiliuoju įrenginiu gali užfiksuoti patyčių atvejį – nurodyti vietą, laiką, dalyvius, trumpai apibūdinti situaciją, o elektroninių patyčių atveju – įkelti iki 5 nuotraukų.
       Nemokamą mobiliąją programėlę „Patyčių dėžutė” atsisiųsti galima iš „Google Play“ arba „App store“. Parsisiuntę programėlę turėsite įvesti Birštono gimnazijos internetinės svetainės adresą: gimnazija.birstonas.lm.lt. Įvestas adresas išsisaugos visam programėlės naudojimo laikui, nebent keisite duomenis programėlės nustatymuose.
          Pranešti apie patyčias galima ir be programėlės – Birštono gimnazijos „Patyčių dėžutę“ rasite gimnazijos interneto svetainės tinklapio pradiniame puslapyje – dešinėje pusėje, spausti „Patyčių dėžutės“ logotipą arba adresu: https://patyciudezute.gimnazija.birstonas.lm.lt

        Patyčių dėžutės pranešimus kasdien peržiūri Birštono gimnazijos socialinė pedagogė ir/ ar visuomenės sveikatos priežiūros specialistė. Pranešimuose atsiųsta informacija yra ANONIMIŠKA, nebus viešinama.

Visuomenės sveikatos specialistė Ingrida Mieliauskaitė.